Herfst nieuwsbrief is uit, lees em snel!

Met kersvers nieuws van de directrice van onze school die op bezoek is in Nederland. Zaterdag 4 november a.s. organiseerde bestuur en kerngroep een warm welkom voor haar.


Een geweldig Benefiet feest!


Kinderen voor kinderen!

Dat vonden wij als Bokemei bestuur, kerngroep en benefietgroep allemaal. Maar de woorden van een bezoeker spreken voor zich: "De actiemiddag van Bokemei was een bijzondere belevenis. Met groeiende bewondering heb ik zitten luisteren en kijken naar het verhaal over het ontstaan en de groei van het project. Wat een bijzondere mensen, en toch zo gewoon. Met veel plezier heb ik mijn bescheiden donatie gedaan. Ik wens Bokemei veel succes!".
De netto opbrengst is ongeveer 2.000 euro, een prachtige aftrap voor een hopelijk succesvolle sponsor actie! Met veel dank aan Cafe De Ceuvel die de locatie beschikbaar stelden en kosten nog moeite spaarden om het feest tot een succes te maken.

Benefiet schoolbus 10 sept. 2023

Op 10 september 2023 organiseerden wij samen met Café De Ceuvel in Amsterdam een benefietactie voor een nieuwe schoolbus. Deze kost inclusief, reparatie en onkosten, zo’n € 25.000. Hiermee kunnen wij het aantal kinderen uitbreiden en uitval van veel kleine én ver weg wonende kinderen voorkomen.
Bekijk ook het filmpje over de schoolbus op YouTube / https://youtu.be/aYJ2W4DfIo0

De Lente nieuwsbrief is uit! Klik hier

Prachtige donatie voor drinkwatermachine!
Stichting Haella maakte ons deze maand heel blij met een gift van 2.500 euro voor het drinkwaterfabriekje. Hartelijk dank!

Terugblik op 2022: periode van schade herstel en wederopbouw

Na de Corona pandemie, met kort erop de ingrijpende economische gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, werden alle zeilen bijgezet om de opgelopen schade te herstellen.
Het onderwijsteam deed er alles aan om de daling van het aantal  kinderen op peil te brengen, uitval te voorkomen en leerachterstanden in te halen. Zij gaven bijlessen en besteedden extra aandacht aan de voorbereiding op de eindexamens van de Junior High Schoolstudenten. De JHS leerlingen slaagde met glans en stroomde allemaal door naar het hoger onderwijs. Het toegewijde onderwijsteam verdient een medaille!

Financieel betekende het verlies aan leerlingen een flinke aderlating voor het schoolbudget, terwijl salarissen, schooluitgaven en exploitatiekosten doorgingen. De onmisbare financiële hulp
van donateurs, sympathisanten en sponsoren betekende een grote steun. Veel DANK hiervoor!

Kinderen en onderwijsteam van de Bokemei Int. School & Stichting Bokemei in Nederland en Ghana wensen u in 2023 veel Geluk en Vrede!

Hartelijk dank voor uw onmisbare steun om onderwijs te geven aan kinderen uit de armste families in Ghana. Ruim honderdzestig kinderen volgen momenteel onderwijs. Na de Corona crisis en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne verslechterde de economische situatie in Ghana schrikbarend. Vele ouders konden het beetje schoolgeld niet meer betalen en haalden hun kinderen van school. Met uw hulp konden we een aantal kinderen ondersteunen en meer uitval voorkomen. Veel dank hiervoor.
Het onderwijs loopt voortvarend, met goed gekwalificeerde en gemotiveerde leerkrachten. Alle Junior High School studenten slaagden voor hun eindexamen en stroomden door. Veel redenen om dankbaar te zijn. Goed onderwijs is het begin van een betere toekomst.
 
Nu staan we voor de uitdaging om te investeren in een drinkwater machine die inkomsten oplevert, zodat school en kenniscentrum zichzelf in stand kunnen houden en onze hulp overbodig wordt. Een hele uitdaging, maar we gaan ervoor! Wij hopen ook het komende jaar op uw steun te mogen rekenen.

Bestuur en kerngroep van Stichting Bokemei

 

De Herfst nieuwsbrief is uit, lees em snel!

Met gepaste trots presenteren wij u een korte geschiedenis van 20 jaar opbouwen! Lees hier verder

    Groots cultureel feest in Ghana
bokemei bokemei
bokemei bokemei
Op17 september ’22 had onze school een verrassend en prachtig feest voorbereid om het 20 jarig jubileum van stichting Bokemei en het 10 jarig jubileum van de Bokemei int. School te vieren! De leerlingen van onze school traden samen met 2 andere scholen op met wie zij samenwerken. Het hele feest stond in het teken van de Ghanese cultuur met dans, dankbaarheid ritueel en toneelstukjes. Drie bestuursleden van stichting Bokemei Nederland waren erbij. Door GADangme Europe, lid van de Ghanese koepelorganisatie van Ghanezen die in Europa wonen, werden spandoek, filmkosten, drankjes en snacks betaald.
bokemei Kort video verslag van het feest

 

 

De Lente nieuwsbrief is uit, lees em snel!

In deze nieuwsbrief kunt u lezen dat de school langzaam uit het Corona dal klimt. Onlangs zijn ook in Ghana de Corona maatregelen afgeschaft. Maar vele ouders hebben door de diepe economische crisis moeite om schoolgeld te betalen. Door uw enorme steun kunnen wij hen steunen en salarissen blijven betalen. Door hulp van sponsoren konden we starten met de renovatie van de speelplaatsen en een dak op de nieuwe praktijk werkplaats. U leest het allemaal in deze nieuwsbrief, veel leesplezier!


Hiep Hiep Hiep Hoera! Stichting Bokemei is dit jaar jarig!

Een groter cadeau dan meer donateurs kunnen we niet wensen nu we in de afbouw fase zitten en overbrugging naar zelfstandigheid. Elke nieuwe 10e donateur wacht een leuke verrassing. Meld je aan bij info@bokemei.nl of stort op NL 41 INGB 000 9435539, t.n.v. stichting Bokemei, Amsterdam.

Geachte donateur, geachte sponsor, geachte belangstellende,

Bestuur en kerngroep van stichting Bokemei wensen U fijne feestdagen en een succesvol en gezond 2022! Namens de circa 220 kleuter-, basis- en Junior High School leerlingen en het onderwijsteam bedanken we u voor uw onmisbare steun aan kinderen uit de armste families op onze school in Ghana. 

Gelukkig begon 2021goed toen de school, na bijna 1 jaar sluiting wegens de Corona crisis weer open mocht voor alle leerlingen. De examenklassen van de Junior High School konden wel door en slaagden allemaal! Na de opening duurde het lang voor de gehalveerde school weer op sterkte was. De diepe economische crisis maakte dat de ouders hun kinderen thuis hielden om mee te helpen aan het gezinsinkomen, of zij konden geen schoolgeld betalen. Verschillende scholen raakten failliet, maar door uw enorme steun konden wij salarissen blijven betalen en doorgaan.

Door hulp van sponsoren konden we de houtwerkplaats verder ontwikkelen en productie maken voor de school. Dit jaar vroegen we bijdragen voor een dak op de nieuwe praktijk werkplaats, voor grondige renovatie van de speelplaatsen, om losse eindjes af te maken en de aanschaf van machines. Zodat er inkomsten komen waardoor school en kenniscentrum zichzelf in stand kunnen houden en onze hulp overbodig wordt. Hier doen we het voor!

Wij hopen ook in 2022 op uw steun te mogen rekenen.

Het dankbare bestuur en kerngroep van Stichting Bokemei
   

De Herfst nieuwsbrief is uit, lees em snel!

De Lente nieuwsbrief is uit, lees over de school en de meubelwerkplaats!

De Bokemei school is weer gestart!! Lees het in de Nieuwsbrief

Net nu alle Nederlandse scholen door het Corona virus helaas weer dicht moesten,
gingen de scholen in Ghana vanaf half januari weer open.
Onze leerlingen in het kleuter, basis en voortgezet onderwijs zaten al vanaf maart
vorig jaar thuis. Alleen de examenklassen mochten naar school. 
Vanaf 18 januari start onze school langzaam op. Hoera!

 

Junior High school examenkandidaten geslaagd!

HHOERAHOERA!
Apotheek Ganzenhoef doneert 2500 mondkapjes!

Eind oktober gaat het met de container mee naar Ghana.


De Herfst Nieuwsbrief is uit!
Lees wat Corona in Ghana en voor onze school betekent.


Straatcollecte in Amsterdam

We hadden om deze tijd toestemming voor een straatcollecte, maar die is dus mooi in het water gevallen. Mocht je willen doneren om de extra Corona maatregelen te bekostigen stort op NL41 INGB 000 9435539 t.n.v. stichting Bokemei. Hartelijk dank!

Examenkandidaten van de Junior High School gestart!

Op 29 juni mochten onze examenkandidaten van de Junior High School weer naar school, hoera! De school moest eerst grondig ontsmet en allerlei sanitaire middelen werden aangeschaft. Veel scholen zijn nog niet geopend,de kosten om alles Corona proof te maken zijn hoog. Ook trokken leerkrachten weg om een andere baan te zoeken. Een school draait op de inkomsten uit schoolgelden, die nu maanden niet werden betaald. Onze leerkrachten konden gelukkig doorbetaald worden, dankzij extra giften die we ontvingen.

De Zomer nieuwsbrief is uit!Het onderwijsteam bereidt zich voor

De Lente nieuwsbrief is uit!Kijk voor het videoverslag van Nina Pieters op 
https://www.youtube.com/watch?v=NmgEmMkvmh4

 De school groeit, bijna 300 kinderen!

 

De Herfst nieuwsbrief is uit, lees over de actie van de Vliegende Meubelmakers!


Bokemei Run 2019

Op zondag 14 juli 2019 werd in het Amsterdamse Westerpark voor de 7e keer de jaarlijkse (besloten) Bokemei Run georganiseerd door Bob (Bokemei) Bock. Er deden 15 deelnemers mee die een parcours van 4,34 km in 10 keer aflegden, in totaal 43,4 km. Bob:"Er waren er dit jaar wat minder dan we gewend zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook de omstandigheden waren anders dan voorgaande jaren. Lea Kloosterman was niet aanwezig, want zij begeleidde leerlingen van de groep Vliegende Meubelmakers, die door de inspanningen van Wilma Dierx dit jaar in Ghana tafels en stoelen gaan maken voor de school. Het was ook niet erg warm en het regende zelfs, in tegstelling tot vorige jaren.

Zelf liep ik voor het eerst in de geschiedenis van de Run ook niet mee. Door een fietsongeval was mijn linkerknie nog behoorlijk dik. Maar de lopers hadden er zin in. Voor enkelen begonnen de kilometers hun tol te eisen. Uiteraard deden de Bokemei vrijwilligers er alles aan om hen aan te moedigen en dat wierp vruchten af. Naast een aantal nieuwe en oude deelnemers liepen er ook twee Zweden mee. De uitslag: 43.3 km; 1. Tobias Lundgren 3.36, 2. Dennis Kreetz/Martin Rooth 3.55, 3. Wim Hogentoren 3.56.01, 4. Johan Solbreck 3.56.05, 5. Lex de Boer 4.20, 6. Geert Brouwer 4.40. Andere afstanden: Reke Wijnbled (1e dame) 3.07, 30.1 Sander Zikkenheimer 3.10. We danken de vrijwilligers voor hun inzet, waardoor ook deze Run kon plaatsvinden. Tot volgend jaar! We verwachten in 2020 in ieder geval weer wat meer deelnemers." 

De opbrengst van € 120 uit de deelnemersgelden wordt besteed aan extra schoolmeubilair nu de school sterk gegroeid is naar meer dan 200 kinderen. Stichting Bokemei bouwde een scholencomplex waar in totaal ruim 300 kansarme (wees)kinderen kleuter, basis en voortgezet lager beroepsonderwijs onderwijs kunnen volgen in Accra, de hoofdstad van Ghana.


Straatcollecte Amsterdam van 8-13 juli 2019

Ook dit jaar vond de jaarlijkse straatcollecte plaats in Amsterdam voor de Bokemei international school in Ghana. We haalden 752,95 op voor extra schoolbanken nu het aantal leerlingen dankzij de gesponserde extra bus gestegen is tot meer dan 200! Hartelijk dank aan alle gulle gevers en collectanten!

De Lente nieuwsbrief is uit, lees em snel!

 

Bokemei Privacy beleid

Op 25 mei 2018 werd de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dit betreft een nieuwe EU-verordening die te maken heeft met de verwerking van persoonsgegevens. Omdat uw privacy belangrijk voor ons is willen wij u graag informeren over ons beleid.  
U heeft zich ooit ingeschreven voor onze nieuwsbrief en/of hebben wij uw contactgegevens ontvangen om u op de hoogte te houden van nieuws en ontwikkelingen bij stichting Bokemei of voor de correspondentie over donaties.

Wij zijn in het bezit van de volgende contactgegevens: voornaam/initialen/achternaam/naam organisatie, emailadres en in sommige gevallen huis- of vestigingsadres. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en activiteiten van stichting Bokemei (middels onze digitale kwartaal nieuwsbrieven), of om u voor giften te bedanken en/of te rapporteren over de besteding van uw giften. Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om en gebruiken deze alleen voor de hierboven vermelde doelen. Zonder uw uitdrukkelijke toestemming zullen wij deze nooit aan derden doorgeven. 

In het kader van de nieuwe privacywetgeving (AVG) zijn wij verplicht u te wijzen op de mogelijkheid van uitschrijving uit onze nieuwsbrieven wanneer u deze niet meer wenst te ontvangen. Al voor deze wetgeving inging wezen wij u op de mogelijkheid van uitschrijving onderaan onze nieuwbrieven door een mail te sturen naar info@bokemei.nl
Als u onze nieuwsbrief wilt blijven ontvangen hoeft u geen actie te ondernemen!

Wilt u weten welke persoonsgegevens wij van u hebben vastgelegd, wilt u gegevens wijzigen of hebt u vragen? Mail dan naar info@bokemei.nl


Hoe kun je shoppen en tegelijk aan Bokemei doneren?

Omdat Bokemei zich heeft aangesloten bij Doelshop.nl
kun je èn shoppen bij alle aangesloten webshops (bijv. bol.com, mediamarkt, hema, etc) èn tegelijk gratis doneren aan Bokemei.

Hoe werkt het?
Registreer je bij website Doel Shop en kies stichting Bokemei als goed doel. Hierna kun je diverse web shops bezoeken waar je een aankoop wilt doen. Ook kun je nog voor 1 februari overstappen naar een andere zorgverzekering.

Waar komt deze donatie vandaan?
Als Goededoelshop.nl een klant aanlevert aan een webshop krijgt zij een bonus, meestal een percentage van het aankoopbedrag. Goededoelshop.nl geeft 75% van deze bonus door aan stichting Bokemei!

Doet u mee?
 
Nieuwe donateurs / sponsoren gevraagd