Aanmelding Bokemei Run - zondag 15 juli 2018

Op zondag 15 juli 2018 wordt in het Amsterdamse Westerpark de Bokemei Run gehouden van 11.00 tot 16.00 uur (dus met een tijdslimiet van 5 uur).

Stichting Bokemei bouwde een scholencomplex voor ruim 300 kinderen uit arme families in Accra, de hoofdstad van Ghana. De school is nu bijna klaar en voor een derde deel bezet met 130 leerlingen. Maar er is nog veel geld nodig, o.a. voor een bus om kinderen naar school te vervoeren, zodat nog meer kinderen van de school gebruik kunnen maken.

Het is de zesde keer dat de Bokemei Run wordt georganiseerd, kleinschalig met maximaal 30 deelnemers. Het parcours van 4,34 km is verhard en wordt 10 keer afgelegd, in totaal 43,4 km. Je kunt natuurlijk ook (iets) minder kilometers lopen. De telling vindt handmatig plaats door vrijwilligers van Stichting Bokemei. Zij nemen ook de verzorging op zich. Start en verzorgingspost is tegenover natuurspeeltuin het Woeste Westen in het Westerpark, zie http://www.woestewesten.nl/over/bereikbaarheid.

Aanmelding tot en met zaterdag 7 juli
Deelname aan deze loop kost € 12,50 bij voorinschrijving (t/m 7 juli) en € 15,00 op de dag zelf. Het aantal deelnemers is vastgesteld op 30, dus wees er snel bij!

Aanmeldingsformulier , vul het in en stuur het aan: info@bokemei.nl , cc bob55@upcmail.nl.

Deelname is op eigen risico, het parcours loopt door het park, houdt daarom rekening met andere gebruikers.

Informatie
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Bob Bock: bob55@upcmail.nl

Parkeren en bereikbaarheid
Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de nabije omgeving en het is goed bereikbaar met openbaar vervoer (tram 10, bus 18 en 21 (Van Hallstraat), en bus 48 (Spaarndammerdijk). Het ligt bovendien vlakbij station Amsterdam Sloterdijk.


De Winter nieuwsbrief is uit, kijk hoe de afbouw van de school vordert!

Wij wensen U in 2018 veel succes en bedanken u voor uw support aan onze school in Ghana! Hierdoor konden wij het afgelopen jaar kinderen ondersteunen die geen schoolgeld kunnen betalen. Dankzij sponsoring konden we een grote sprong vooruit maken naar de voltooiing van onze school met kenniscentrum. We sluiten het jaar af met een groot gevoel van dankbaarheid voor alle hulp van sponsoren, donateurs, vrijwilligers en andere betrokkenen die dit mogelijk maakten.


 

Lees de Herfst nieuwsbrief vol met nieuws over onze school!


De zomer nieuwsbrief is uit, kijk snel!

Mooie opbrengst Straatcollecte Amsterdam!

De jaarlijkse straatcollecte was ondanks het kleine aantal collectanten weer zeer succesvol. Maar liefst € 1.604,11 werd opgehaald. We bedanken alle gulle gevers die persoonlijk of via de giro doneerden. Veel dank voor alle collectanten voor hun onvermoeibare inzet. Wat zouden we zonder jullie moeten? De opbrengst wordt onder meer bestemd voor de inrichting van praktijkwerkplaatsen voor onze Junior High School studenten die hier hun theorielessen praktiseren. Praktijklokalen: mode en textiel; bouw/timmeren/metaal; catering en science lab. Het computer lab is al ingericht en in gebruik.

Zinderende Bokemei Run in het Westerpark van Amsterdam!Op zondag 9 juli werd voor de 5e keer de Bokemei Run gehouden onder een zonnige hemel in het Westerpark. De Run is een initiatief van Bob Bokemei Bock die dit jaar zijn 150e marathon liep! Dankzij zijn lobby in het rennersveld liepen 20 renners uit de lopers-, marathon en ultrawereld het pittige parcours van 43,4 km van 10 rondes dat door 16 deelnemers helemaal uitgelopen werd.

Nummer 1 bij de heren werd voor de 3e keer in de Bokemei Run Tobias Lundgren (3u:21). Als tweede volgde Harold van Kersen (3:23) en als 3e winnaar finishte Marco Groot (3:37). Winnares bij de dames werd Lisenka Beenders (4:09), gevolgd door Iris Vromans (4:29) en als 3e eindigde Emily Luijbregts (4:56). Ruud Verhoef liep vandaag zijn 100e marathon! Hulde voor alle lopers die een lintje verdienen met hun geweldige inzet op deze tropische dag. Een aantal van hen zijn de jongste niet, de oudste is een ‘die hard’ van 80 jaar!
Over de organisatie van Bob Bock met Stichting Bokemei waren de lopers uiterst tevreden, evenals over het parcours en de verzorging. Ook de 7 vrijwilligers (veel dank voor ieders inzet!) vonden het weer een geslaagd evenement.

De opbrengst van € 408 uit deelnemersgelden komt ten goede aan ons school budget.


Schoolbouw in eindfase!

Lees het in de Lente Nieuwsbrief


Een plek op de 'Wall of Fame' voor Toon De MuntenmanGisteren kreeg Toon Borst, alias 'De Muntenman' als Amsterdammer van het jaar een welverdiende plek op de 'Wall of Fame' bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Muntenactie ondersteunt onder meer Bokemei, Bal Anand in India en Vluchtelingen.

Documentaire 'Mister Abbey' trekt publiek!

Het was genieten om Mister Abbey op een groot beeldscherm in een echte bioscoop Het Ketelhuis te zien. De film bleek een publiekstrekker en er kwamen vele positieve reacties op zowel Mister Abbey, als op de voorfilm 'Vrouwen van Geuzenveld', beide gemaakt door Nina Pieters (foto onder).Met de camera volgde zij medeoprichter en voorzitter Abbey in de periode 2005 t/m 2011, kort voor de Bokemei International School werd geopend (januari 2012). De documentaire gaf een ontroerend beeld hoe Abbey onvermoeibaar zijn droom volgt om weeskinderen en arme bevolking in zijn geboorteland Ghana te helpen.

De winter nieuwsbrief is uit, klik snel!


 

Stem mee voor de Gouden Gans!

U kunt nog op Bokemei stemmen om de Gouden Gans te winnen van Wilde Ganzen, hiermee kan Bokemei 10.000 euro verdienen! Zie www.goudengans.nl en selecteer Ghana, ons project is het laatste project.


AH Sint bracht overweldigend veel speelgoed!

De Sinterklaas speelgoed actie Goedzak door AH Overtoom in Amsterdam bracht een enorme hoeveelheid speelgoed voor onze kinderen. Personeel en gulle klanten van AH hartelijk bedankt!


Bokemei valt in de prijzen bij AFAS challenge!

Tijdens de AFAS foundation Challenge waarin 8 Goede doelen stichtingen meedongen naar sponsoring van hun projecten viel Bokemei in de prijzen met maar liefst 10.000 euro! We zijn hier bijzonder blij mee en willen het geld bestemmen voor het afbouwen van onze school en het opknappen van praktijkwerkplaatsen. Veel dank aan de AFAS foundation voor deze mooie kans!

GaDangme congres in AmsterdamOp 14 en 15 oktober 2016 vond voor de 2e keer het GADangme congres plaats in Amsterdam. Chiefs uit Ghana en Ghanezen uit heel Europa kwamen bijeen om onder meer te praten over food security. Bokemei is al jaren lid van deze koepelorganisatie en hield een openingsspeech, waarin opgeroepen werd tot nauwe samenwerking tussen chiefs, boeren, bevolking en GaDangme om effectief te kunnen zijn. De aftrap werd gegeven en samenwerking wordt vervolgd.

Gift van 2.500 euro van ASN foundation

Heel blij zijn we met een gift van 2.500 euro van de ASN foundation. Naast het dak afbouwen en de interieurs van de 1e en 2e etages zijn er nog vele losse eindjes om de schoolvoorzieningen te optimaliseren. Bijvoorbeeld het opknappen van de school en het schoolterrein, alles opschilderen, bijgebouwen afbouwen en inrichten, etcetera. Met deze gift zijn we weer een stap dichterbij de eindstreep.

Klik voor meer informatie over de ASN foundation op het logo hierboven


Najaars Nieuwsbrief is uit!
Kijk snel...

Succesvolle opbrengst straatcollecte in Amsterdam: 1.419,16
Met trots presenteren we de netto opbrengst van de straatcollecte voor het dak van de school, dat is maar liefst 1.419,16 euro geworden!Wilde Ganzen geeft een premie van 50% bovenop alle inzamelingen. We bedanken gulle gevers en collectanten die aan dit succes hebben bijgedragen.


Pittige Bokemei Run 2016


3 van de 6 winnaars met Bob 'Bokemei',vlnr: Lisenka, Tobias, Bob en Wim

Op zondag 10 juli 2016 werd voor de vierde keer in het Amsterdamse Westerpark de Bokemei Run georganiseerd onder leiding van renner Bob Bock. De 25 deelnemers zetten hun beste beentje voor om het pittige parcours van 44.3 km af te leggen. Het was warm en inspannend, maar de renners zetten door. 15 deelnemers liepen het hele parcours en 6 deelnemers de helft, of meer. Winnaars bij de heren werden: Nr.1 Tobias Lundgren (3.41.29), Nr. 2. Xavier Verbruggen (3.53.00) en Nr. 3. Wim Hogentoren (3.58.30). Winnaars bij de dames: Nr.1 Wilma Dierx (4.15.00), Nr. 2. Lisenka Beenders (4.19.55) en Nr.3. Ineke Scheffer(5.19.12). De opbrengst van 345 euro komt ten goede aan het dak dat op de Bokemei International School wordt gebouwd. We bedanken organisator Bob Bock, de renners en de zes vrijwilligers die heel goed voor hen zorgden.
Zie fotoalbum op Facebook. Klik hier voor alle uitslagen van de renners.

Poppenkast woensdag 6 juli in Amsterdam
Deze spannende voorstelling van Juanita over de avonturen van de spin Anansi werd in Buurtwerkkamer De Handreiking in Amsterdam Zuidoost enthousiast ontvangen! De opbrengst telt mee met de straatcollecte voor het dak van de Bokemei international school.


Zomer Nieuwsbrief is uit, kijk snel !


Groen licht van Wilde Ganzen om actie te starten!

We hebben groen licht van Wilde Ganzen om acties te starten voor het dak van de school! Giften tellen dubbel mee om het benodigde geld van 20.000 euro te verzamelen. WG geeft hier bovenop een premie van 10.000 euro. Doe mee en doneer!

Als het dak erop zit gaan wij uit ons dak!


Voorjaar Nieuwsbrief is uit!

Hoe kun je shoppen en tegelijk aan Bokemei doneren?

Omdat Bokemei zich heeft aangesloten bij Doelshop.nl
kun je èn shoppen bij alle aangesloten webshops (bijv. bol.com, mediamarkt, hema, etc) èn tegelijk gratis doneren aan Bokemei.

Hoe werkt het?
Registreer je bij website Doel Shop en kies stichting Bokemei als goed doel. Hierna kun je diverse web shops bezoeken waar je een aankoop wilt doen. Ook kun je nog voor 1 februari overstappen naar een andere zorgverzekering.

Waar komt deze donatie vandaan?
Als Goededoelshop.nl een klant aanlevert aan een webshop krijgt zij een bonus, meestal een percentage van het aankoopbedrag. Goededoelshop.nl geeft 75% van deze bonus door aan stichting Bokemei!

Doet u mee?
 
 
Nieuwe donateurs / sponsoren gevraagd